Sint in 't land
Sint is weer in ’t land

Het is weer zover: de Sint is weer in Nederland! Veel kinderen mogen s’avonds hun schoentje zetten. De chocoladeletters, pepernoten en andere lekkernijen zijn niet aan te slepen. Niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren is al dit lekkers erg aantrekkelijk. Helaas schuilen daar ook wat risico’s in.

Een lekkernij voor mensen, maar soms giftig voor dieren

Chocolade is giftig voor veel huisdieren. Met name honden, maar ook andere huisdieren, worden regelmatig met spoedeisende klachten naar de dierenarts gebracht. Uw huisdier kan erg ziek van chocolade worden en er in zeer ernstige gevallen zelfs aan overlijden! Zorg dus dat u chocoladeproducten op een voor uw dier onbereikbare plaats zet. Als er schoentjes gevuld worden door de Sint, is het handig om deze op een plek te zetten waar uw dier niet bij kan. Mocht uw dier zich toch tegoed doen aan bijvoorbeeld een chocoladeletter, neem dan altijd direct contact op met uw dierenarts.

Behalve chocolade zijn er nog meer lekkernijen die voor een dier niet geschikt zijn, zoals druiven en rozijnen. Meer daarover leest u in het praktische document “Vergiftiging bij huisdieren” van het LICG.

Leave A Comment