Hurtta, outfitting outsiders!

Hurtta heeft jarenlang ervaring in het ontwikkelen van functionele hondentuigen, halsbanden, lijnen en hondenkleding. In 2002 had een aantal baasjes de behoefte om hun honden extra te beschermen tegen de kou en wisselende omstandigheden. De makers van Hurtta komen namelijk  uit het hoge Noorden: Finland! Zij werkten voorheen kleding ontwerpers en besloten functionele kledingproducten voor hun eigen honden te ontwerpen, als mede een lijn van functionele accessoires.

Hurtta, voor gemak & comfort!

De producten van Hurtta zijn uniek.  De filosofie achter het merk is dat er zoveel mogelijk ontworpen wordt naar de behoefte van de hond. Hurtta heeft veel onderzoek gedaan naar de manier van bewegen en het gedrag van hondenrassen. De kleding, riemen en tuigen worden geproduceerd om het leven van hond en baas comfortabeler en makkelijker te maken.

Hurtta, voor ieder wat wils

Hurtta halsbanden, lijnen en tuigen hebben een goede pasvorm, zijn gemaakt van comfortabel materiaal en hebben vele handige extra’s (reflectie, veiligheidssluitingen e.d.). Ook zijn de halsbanden en tuigen in verschillende maten te koop, zodat zowel Jack Russels als St. Bernards tot de klantenkring behoren. Ook zijn de lijnen in diverse lengtes en diktes te koop. Wij adviseren altijd om een halsband en\of tuig in de winkel te komen passen. Wij helpen u graag met het kiezen van de juiste maat.

Hurtta

Halsbanden

Hurtta

Tuigen

Bij het ontwerp van hurtta tuigen is speciaal gelet op pasvorm en veiligheid. Hierdoor is de belasting in de nekzone en rug minimaal tijdens het wandelen.  Het tuig is zeer licht en zacht, eenvoudig om te doen en reflecteert in het donker.  Is machinewasbaar.

Hurtta

Lijnen