De hond, uw beste maatje!

De hond (Canis lupus familiaris) is een gedomesticeerde ondersoort van de wolf. De hond is een roofdier uit de familie van de hondachtigen (Canidae). De hond komt op alle continenten voor, meestal in gezelschap van de mens. Al sinds duizenden jaren wordt de hond gebruikt voor bewakingstaken, bij de jacht, als herdershond en als trekdier. Nog steeds heeft hij werk als politiehond of hulphond, maar de meeste honden worden tegenwoordig gehouden als gezelschapsdier.

Hondenvoer
Alles over

Voeding

Van alle op aarde aanwezige diersoorten is de hond de meest gedifferentieerde. Het gewicht van een volwassen hond kan variëren tussen 1kg (Chihuahua) en 100kg (Duitse Dog). Daarnaast zijn er meer dan 350 verschillende hondenrassen. Een hond groeit ook veel sneller dan een mens. Een mens doet er ongeveer 18 jaar over om zijn volwassen gewicht te bereiken. In die periode wordt het geboortegewicht 20-25 keer vermenigvuldigd. Een hond van een zeer groot ras heeft 18 tot 24 maanden nodig om zijn volwassen gewicht te bereiken. Maar in die periode wordt het geboortegewicht wel 70 tot 100 keer vermenigvuldigd!

Alles om uw hond gezond & fit te houden!

De gezondheid en de conditie van uw hond hangen voor een groot deel af van de voeding die u hem/haar geeft. De huidige diversiteit van voeding maakt dat er voor iedere viervoeter een afgestemde voeding op maat mogelijk is. Wij hebben alle bekende topmerken in huis. Samen met u bepalen wij graag de beste keuze voor uw hond.

Te kust en te keur

Accessoires

Naast een grote diversiteit aan hondenvoeding kunt u bij ons ook terecht voor een uitgebreid assortiment accesoires voor uw hond. Denk bijvoorbeeld aan riemen, halsbanden, tuigen, manden, kussens, benches, kammen, borstels, apporteerblokken, dummy’s, hondenfluitjes, clickers, muilkorven, anti-trek tuigen, speelgoed, hondenkoekjes, (buffelhuid) kluiven, shampoos, voederstandaards, etc.

Accessoires hond
Adantix hond
Van A tot z

Gezondheid

Hoe goed u ook voor uw hond zorgt, af en toe kan het gebeuren dat de gezondheid van uw hond een steuntje in de rug kan gebruiken. In een warme nazomer liggen vlooien op de loer. Ook is het uitkijken geblazen als u lekker heeft gewandeld door bos of hei; teken opgelopen in het hoge gras kunnen vervelende ziektes overbrengen. Als laatste zijn er ook vijanden die u niet met het blote oog ziet; wormen en andere vervelende parasieten die zich in het maag/darm kanaal bevinden. Wij bieden u een ruim assortiment anti-vlooienmiddelen, tekenafweermiddelen en ontwormingsproducten om uw hond gezond te houden.

Onze favoriet

Hurtta, for active outdoor dogs!

Hurtta halsbanden en tuigen zijn zeer licht qua gewicht, en super comfortabel voor de hond om te dragen. Ze halsbanden en tuigen zijn eenvoudig aan en uit te trekken en de tuigen hebben een extra verstelbare band onder de borstkas. Een aantal modellen zijn voorzien van een reflecterende band en dus superveilig in het donker. Ook zijn alle Hurtta halsbanden, tuigen en lijnen machinewasbaar. Genoeg redenen dus om de titel van onze favoriet helemaal waar te maken.
Bij het design van de Hurtta producten is de focus gelegd op pasvorm en veiligheid. Hierdoor is de belasting in de nekzone en rug minimaal bij het wandelen. Hurtta; geschikt voor zowel hele kleine als zeer grote honden die graag actief met de baas mee naar buiten gaan!
Onze Nova met het Hurtta Active Harness