Campagne tegen hondenbeten

Het LICG (Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren)  is een campagne gestart om ervoor te zorgen dat minder mensen worden gebeten door honden en dat bijtincidenten tussen honden onderling teruggedrongen worden. In Nederland leven zo’n 1,5 miljoen honden in allerlei soorten, rassen en maten. Oorspronkelijk zijn ze gefokt voor diverse doeleinden, maar inmiddels zijn honden vooral heel belangrijk al vriend en gezinslid. Ze draaien mee in onze maatschappij en meestal gaat het goed, maar de laatste tijd worden we steeds weer opgeschrikt door nare bijtincidenten met honden. Soms zijn mensen het slachtoffer, maar ook heel vaak honden.

Vaak komt een bijtincident voort uit misverstanden tussen mens en hond of hond en hond. Ook gebrek aan socialisatie en opvoeding of een verhoogde erfelijke aanleg tot agressie kunnen oorzaken zijn van bijtincidenten. Allemaal oorzaken waar we iets aan kunnen doen!

Weten wat u kunt doen om het risico op een hondenbeet te verkleinen? Of heeft u hulp nodig omdat uw hond soms aggresief gedrag vertoont? Ga naar http://www.minderhondenbeten.nl/ en leer o.a. hondentaal te begrijpen, of hoe u handelt na een bijtincident (denk aan aangifte doen en wetgeving/aansprakelijkheid).

Leave A Comment